Hrvatski radio

Radio Osijek

Klapska pjesma u srcu Đakova

07.09.2022.

19:00

Autor: Radio Osijek/TM

Dio plakata

Dio plakata

Foto: Iz poziva organizatora / -

Ženska klapa Certissa i ove godine organizira jednu od najljepših i najposebnijih manifestacija u srcu Slavonije, grada Đakova – 6.Međunarodnu smotru klapa, pod nazivom „U srcu te nosim“. Smotra će se održati u subotu, 10.rujna na Trgu Josipa Jurja Strossmajera od 20 sati.

Ove će se godine predstaviti čak deset izvrsnih klapa: MK Bratovština, Gorica Sovići, MJK Prvi Komin Snježanin,Zagreb, MK Koporan, Poličnik, MK Cetinjani, Hrvace,ŽK Cetinjanke,Hrvace, ŽK Stentoria Daruvar, ŽVS Ad astra Savonski Brod i MK Croatia München .

„Certissama je velika čast jer mogu ugostiti klape koje iza sebe imaju velik broj nastupa na poznatim i renomiranim festivalima i smotrama”, ističe se u pozivu na ovogodišnju smotru ženskih klapa.

Đakovačka ženska klapa Certissa i ovog je ljeta na poseban i jedinstven način uspješno promovirala svoj grad Đakovo na smotri klapa u Gorici- Sovićima BiH, te na poznatoj tradicijskoj manifestaciji „Zapivala tica mala“ u Solinu. Nastupi su imali veliku važnost jer su se „Certisse“ predstavile s tradicijskim slavonskim pjesmama (I sinoć sam mila majko, Sunce zađe, Maramica na stazi ), a izvele su i predivnu Cetinu. Nastup u Solinu imao je posebno ozračje jer su nastupale kao jedina ženska klapa s poznatom klapom „Ošjak“ iz Vele Luke, Pučikim pivačima Gospe od Otoka Solina te Pučkim pivačima iz Tugare.

Predsjednica klape je Manuela Jerković, umjetnička voditeljica od listopada 2021. je Marijana Matijević, a ostale članice klape su Branka Hrga, Katica Štroliga, Koviljka Prebeg, Renata Kratofil, Magdalena Rajković, Ivana Munk i Božena Raguž.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.