Hrvatski radio

Radio Osijek

Konferencija "Razvoj turizma u regiji"

17.06.2014.

11:26

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Konferencija "Selektivni oblici turizma - Prilika za razvoj turizma u regiji", u organizaciji Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, održava se u Osijeku, a osmišljena je u sklopu projekta PIADER, dijela prekograničnog programa Mađarska- Hrvatska.

Ideja je organizatora okupiti eno-gastro blogere i novinare, vlasnike i djelatnike ugostiteljskih objekata, vinare, predstavnike turističkih agencija, fotografe i brojne druge vezane uz turizam, kako bi izmijenili iskustva i unaprijedili djelatnost.


Kontinentalni je turizam prostor velikih mogućnosti, a primjeri zemalja Europske unije poput Austrije ili Švicarske uče nas kako organizirati cjelogodišnje sadržaje i privući turiste prirodnim ljepotama i dobrim idejama. Napredovali jesmo, kaže ravnateljica Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Kornelija Mlinarević, ali još puno toga treba napraviti.


Izučavajući trendove u kontinentalnom turizmu neposrednih nam susjeda, dolazimo do zaključka da smo poprilično zaostali, a čak i u domaćim razmjerima 95 posto prihoda od turizma stiže s priobalja, a samo 5 posto s kontinenta, kaže nam Zoran Klarić iz Instituta za turizam.

U sklopu konferencije organiziran je i obilazak turističkih destinacija u hrvatskoj i mađarskoj Baranji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.