Hrvatski radio

Radio Osijek

Korov i ambrozija u Vinogradskoj

10.10.2014.

12:38

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Vinogradska ulica zarasla u korov i ambroziju" bila je tema konferencije za novinstvo HDSSB-a na kojoj je govorio vijećnik Gradske četvrti Donji grad, Hrvoje Stipetić.

Ovdje smo da pokažemo kako Grad sustavno ne vodi brigu o svim svojim dijelovima, a ponajviše u Donjem gradu, kaže Stipetić.
Dok su imali mandat u Gradu proveli su legalizaciju koliko je to bilo moguće, a sad su sporne dvije tri lokacije koje bi se trebale izmjestiti a vlasnike obeštetiti kako bi se ulica u punom profilu asfaltirala i napravio nogostup, kaže Stipetić. S tim je stalo, a informacija nema.
Iako nije njihovo, problem pokušavaju o svom trošku riješiti stanariU Vinogradskoj ulici postoje i parcele koje su u privatnom vlasništvu o kojima vlasnici ne vode brigu. Zarasle su i okupljalište su divljih životinja, naglašava Stipetić i pita gdje je komunalna služba koja bi takve slučajeve trebala evidentirati, a vlasnike prijaviti i kazniti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.