Hrvatski radio

Radio Osijek

"Legiranje, ne drogiranje"

15.12.2014.

19:09

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jednosatnim mimohodom u Tvrđi sa svijećama večeras su završene brojne aktivnosti provedene u Mjesecu borbe protiv ovisnosti. Riječ je o akciji Koordinacije "Legiranje, ne drogiranje". Svaka svijeća koju su nosili sudionici mimohoda simbolizirala je jedan izgubljeni život zbog ovisnosti o drogi. U Hrvatskoj ih je ove godine više od pedeset.

Po jedno kazneno djelo iz područja zlouporabe droga PU Osječko-baranjska evidentira  gotovo svakoga dana, ističe Ivan Pakšić iz Odjela prevencije Policijske uprave. Upozorio je kako je riječ o mladim ljudima u dobi od 18 do 25 godina, te kako se u odnosu na prošlu godinu bilježi porast.

Goran Lacković iz osječkog Gradskog društva Crvenog križa u emisiji „Dobar dan“ Radio-Osijeka podsjetio je kako je u Mjesecu borbe protiv ovisnosti niz tematskih radionica održan pod nazivom „Mladi za mlade“. Članovi koordinacije koja je 2011.pokrenula "Legiranje, a ne drogiranje" su: Policijska uprava osječko-baranjska, Centar za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, PRONI Centar, Udruga „Ne-ovisnost“, Klub liječenih alkoholičara Osijek, Savjet mladih Grada Osijeka, Savjet mladih Osječko-baranjske županije i Udruga studenata Medicinskog fakulteta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.