Hrvatski radio

Radio Osijek

Lionsi nagradili osječke studente

22.12.2014.

12:45

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najboljim studentima svih osječkih fakulteta predana jednokratna nagrada od tisuću kuna- dar Lions klubova Osijek, Mursa, Đakovo i Slavonski Brod.

"Lions club Osijek potiče izvrsnost osječkih studenata više od 20 godina jer smo prepoznali značenje razvoja i unapređenja znanosti kao jedne od osnovnih premisa razvitka i novih dostgnuća", izjavio je predsjednik kluba Zlatko Jurić. Na svečanosti, koja je održana u Rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, čestitku i tisuću kuna dobilo je 17 osječkih studenata sa 17 fakulteta. 

Zlatko Jurić je istaknuo kako je u proteklih 20 godina financijski nagrađeno vieš od 300 studenata od kojih su mnogi danas zapaženi i priznati stručnjaci u poduzrećima i institucijama u kojima su počeli svoju radnu karijeru nakon uspješnog studija. Lions klubu Osijek prije više su se godina pridružili u ovoj akciji klubovi iz Đakova i Slavonskog Broda, a ove godine prvi put i članice Lions kluba Mursa iz Osijeka. Članovi Lions kluba Osijek ponosni su na činjenicu da je pomaganje studentima jedna od njihovih stožernih aktivnosti.

Studenti nagrađeni 2014. godine su Matea Marijanović (Ekonomski fakultet), Hrvoje Jukić (Elektrotehnički fakultet), Leona Kolak (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti), Danijel Vilček (Filozofski fakultet), Adriana Cerovečki (Građevinski fakultet), Tea Reponj (Katolički bogoslovni fakultet), Jakov Milić (Medicinski fakultet), Milorad Zajlić (Odjel za biologiju), Hrvoje Miloloža (Odjel za fiziku), Lea Mandić (Odjel za kemiju), Dino Sić (Odjel za kulturologiju), Ivana Bacelj (Odjel za matematiku), Toni Kujundžić (Poljoprivredni fakultet), Izabela Justament (Pravni fakultet), Selma Mehić (Umjetnička akademija), Zvonimir Katalinić (Prehrambeno-tehnološki fakultet) i Boris Panić (Strojarski fakultet Sl. Brod). 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.