Hrvatski radio

Radio Osijek

Mađari grade tri vrtića u Hrvatskoj

21.04.2022.

00:15

Autor: HRT/Radio Osijek

Beli Manastir, gradnja vrtića

Beli Manastir, gradnja vrtića

Foto: Daniel Kutin / HRT Radio Osijek

Polaganjem vremenske kapsule u temelje novog dječjeg vrtića u Belom Manastiru danas je svečano počela gradnja triju vrtića u Hrvatskoj namijenjenih djeci mađarske nacionalne manjine. Projekt u cijelosti financira mađarska Vlada, a osim u Belom Manastiru vrtići se grade u Laslovu i Korođu. U Belome Manastiru uz vrtić će biti sagrađen i Kulturni centar Mađara.


Polaganjem vremenske kapsule u temelje nove zgrade u Belom Manastiru, uz brojne uzvanike, svečano je počela gradnja triju novih vrtića na mađarskom jeziku u Belom Manastiru, Korođu i Laslovu. Izgradnju objekata u potpunosti financira Vlada Mađarske. Robert Janković, saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine izrazio je nadu kako će novi vrtić, uz infrasturkturnu vrijednost, ohrabriti roditelje te pridonijeti porastu nataliteta.

Robert Jankovics

Tomislav Rob, gradonačelnik istaknuo je kako je na području grada ostvareno mnoštvo investicija u suradnji sa nacionalnim manjinama, te da je ovaj uvjerljivo najveći projekt. 

Tomislav Rob

Izvođač radova je osječka tvrtka Presing d.o.o., prema projektu tvrtke Trinas d.o.o. iz Osijeka. Posredovanjem Demokratske zajednice Mađara Hrvatske vrtići će biti izgrađeni i u Laslovu, te u Korođu.


Vrtić Beli Manastir

Vrtić Beli Manastir

Foto: Daniel Kutin / HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.