Hrvatski radio

Radio Osijek

Maksimović priznao krivnju - osuđen uvjetno

04.02.2016.

15:21

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zlatko Maksimović kojega se, uz osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića i bivšeg pročelnika županijske Agencije za razvoj Martina Marolina, tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, na pripremnom se ročištu na osječkom Županijskom sudu nagodio s Uskokom i priznao krivnju.

Župana Šišljagića i bivšeg pročelnika županijske Agencije za razvoj Martina Marolina Uskok tereti da su, uz posredovanje bivšeg predsjednika Županijske skupštine Zlatka Maksimovića, u više navrata, od poduzeća koja su, iz županijskog proračuna, dobivala bespovratnu pomoć, tražili da im vraćaju do 80 posto uplaćenog iznosa. 
Optuženi su da su tako pribavili protupravnu imovinsku korist, a županiju oštetitli za više od 120 tisuća kuna.
Sud je na pripremnom ročištu prihvatilo pisani sporazum stranaka o uvjetima priznavanja krivnje i sporazum stranaka o sankciji, a Maksimović je, zbog pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, nepravomoćno proglašen krivim te uvjetno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci,  koja se neće izvršiti ukoliko okrivljenik, u roku od 2 godine ne počini novo kazneno djelo, doznaje se na sudu.
Novo pripremno ročište u ovom slučaju sazvano je za 9. ožujka. Optužnicu protiv Šišljagića, Marolina i Maksimovića, Uskok je podignuo početkom rujna prošle godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.