Hrvatski radio

Radio Osijek

15:52 / 16.05.2022.

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Male slobodne knjižnice u Kampusu

male knjižnice

male knjižnice

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Ispred zgrade Odsjeka za glazbenu umjetnost i Odsjeka za kazališnu umjetnost osječke Akademije za umjetnost i kulturu u Kampusu otvorene su 3 nove male slobodne knjižnice. Želja je promovirati knjigu, čitanje, ali i kreativnost akademijinih studenata, a za izradu kućica zaslužne su studentice diplomskog studija Scenografija za film, kazalište i multimediju. Pozivaju sve građane, a osobito studente Akademije da čitaju, posuđuju, vraćaju, donose i slobodno odnose knjige iz kućica te da, dakako, čuvaju svoje kućice i njihove knjige. 

Ponukani željom da još više knjigu približe studentima koji predavanja imaju na Kampusu, te im je knjižnica Akademije koja se nalazu u Tvrđi dalje, a želeći promovirati knjigu, čitanje, ali i kreativnost akademijinih studenata, knjižnica AUK je u suradnji sa Odsjekom za kreativne tehnologije AUK organizirala postavljanje malih slobodnih knjižnica u kreativno izrađenim kućicama na tri lokacije Akademije na Kampusu.

Za samu izradu kućica zaslužne su studentice diplomskog studija Scenografija za film, kazalište i multimediju Aleksandra Vukićević, Anamarija Šerbetar i Petra Mađarić koje su ih izradile u sklopu Projektne nastave, a pod mentorstvom asistentice Lorne Kalazić Jelić te asistenta Vinka Vidmara. Kućice su izrađene poput malih pozornica za poznata literarna djela te zaista predstavljaju umjetnost same za sebe. Nalazit će se ispred zgrade Dekanata, ispred zgrade Odsjeka za glazbenu umjetnost i Odsjeka za kazališnu umjetnost AUK te ispred zgrade Odsjeka za kreativne tehnologije AUK.
U prilogu poslušajte Lornu Kalazić Jelić, asistenticu na AUK-u i studenticu Aleksandru Vukićević. 


otvorenje

otvorenje

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Lorna Kalazić Jelić i Aleksandra Vukićević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.