Hrvatski radio

Radio Osijek

Manekenke za vukovarsku socijalnu samoposlugu

15.12.2014.

11:13

Autor: Radio Osijek/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruženje manekena Hrvatske (UMAH) održalo je sinoć, pod pokroviteljstvom grada Vukovara u hotelu "Lav", humanitarnu modnu reviju "Kap dobrote" uoči koje su predstavnici udruženja donirali hranu i kućne potrepštine vukovarskoj socijalnoj samoposluzi.

"Okupili smo divne mlade ljude, članove UMAH-a, ali i drugih agencija. Svi naši članovi su se odrekli svojih honorara od revije 'KOTKE', koja je održana u Koncertnoj dvorani Lisinski prije par dana, te smo za taj iznos kupili namirnice za Socijalnu samoposlugu u Vukovaru", kazala je osnivačica UMAH-a Regina Jeger.
Podsjetila je kako UMAH kao strukovna organizacija manekena u Hrvatskoj postoji već pedeset godina.
"Još 1965. godine izborili smo se za status slobodne profesije, a do tada smo bile kućne pomoćnice, poljoprivrednice i svašta drugo. Naša djelatnost kroz te godine bila je upućena prema promociji domaće tekstilne industrije koje nažalost više nema. Godišnje jedanput radimo humanitarnu reviju i nismo po prvi put u Vukovaru", rekla je.
Na modnoj reviji modne kreacije nosili su manekeni iz Zagreba, Osijeka, Vinkovaca i Županje, a predstavile su se brojne hrvatske modne kuće.
Vukovarska Socijalna samoposluga otvorena je u travnju ove godine, a hranom i ostalim potrepštinama opskrbljuje više od 900 socijalno ugroženih Vukovaraca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.