Hrvatski radio

Radio Osijek

Na Trpimirovoj dva nova kružna toka

08.12.2022.

15:31

Autor: HRT Radio Osijek

Raskrižje Vukovarske i Trpimirove

Raskrižje Vukovarske i Trpimirove

Foto: - / Google

Još je prošla gradska uprava najavila kako je na raskrižju Vukovarske i Trpimirove ulice u planu izgradnja kružnog toka, a da će ovaj projekt uskoro u realizaciju potvrdio je danas zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin. 

Kako je otkrio Vulin, obilazeći danas radove na obnovi parkirališta na Vukovarskoj cesti, u tijeku je prekategorizacija Trpimirove ulice u Osijeku na način da će ova prometnica postati državna cesta kojom će upravljati Hrvatske ceste, a koje ovdje planiraju veliku investiciju. Kako se radi o raskrižju na kojem svjedočimo čestim prometnim čepovima, plan je i ovdje izgraditi kružni tok s pješačkim i biciklističkim pothodnikom, sve kako bi se smanjila gužva u razini samog kolnika, najavio je Vulin. Isto tako, Trpimirova bi trebala imati četiri kolničke trake na potezu od Vukovarske do Europske avenije, a potom bi se i na raskrižju Trpimirove i Europske avenije također trebao graditi kružni tok. Sve će to povećati protočnost prometa, ali u konačnici i povećati sigurnost, pogotovo pješaka, dodao je zamjenik gradonačelnika otkrivši i kako se tijekom sljedeće godine očekuje izrada projektno-tehničke dokumentacije, a da je onda početak ovih opsežnih radova realno očekivati sredinom 2024. godine.


Što se tiče radova na obnovi parkirališta na Vukovarskoj cesti na Drvljaniku, vrijednost im se kreće oko 250 tisuća kuna, a osim novog sloja asfalta Vodovod Osijek odradio je u sklopu ovih radova i rekonstrukciju i sanaciju kanalizacijske mreže. Također, radovi su u tijeku i s druge strane ceste – od Ivaninog trga do Vukovarske gdje se sanira pješačka staza u duljini od sto metara, te će umjesto dosadašnje dvije biti jedna staza širine dva metra. 


Više o ovim projektima poslušajte u tonskom zapisu:

Zamjenik gradonačelnika Dragana Vulin o radovima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.