Hrvatski radio

Radio Osijek

" Najbolja poduzetnička ideja"

14.10.2014.

13:27

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je potpisan novi ugovor sa sponzorima koji će, uz Osječko- baranjsku županiju, izdvajati sredstva za poticanje malog i srednjeg poduzetništva. Sa ciljem stvaranja stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, afirmacije novih poduzetničkih ideja i poticanja poduzetnika početnika, Osječko-baranjska županija pokrenula je projekt nagrađivanja najboljih poduzetničkih ideja na području Osječko-baranjske županije u 2006. godini.

"U osam godina,koliko traje projekt, uloženo je 8 milijuna kuna. Sredstvima se pomaže mladim poduzetnicima ili studentima koji imaju ostvarivu gospodarsku ideju. Na taj se način želi stvoriti pozitivna poduzetnička klima", rekao je prigodom potpisivanja ugovora župan Ujedno, najavio je i objavljivanje registra poduzetnika koji su u posljednjih osam godina dobili financijsku potporu Županije.

Kako bi ovaj projekt bio što zanimljiviji i privlačniji, predviđene su nagrade za najuspješnije sudionike. Prvu nagradu dodjeljuje Osječko-baranjska županija, a ostale nagrade dodjeljuju sponzori - renomirane tvrtke sa područja Osječko-baranjske županije, te vodeće banke i osiguravajuća društva. Kriteriji za ocjenu i odabir najbolje poduzetničke ideje te postupak ocjenjivanja uređen je Odlukom o nagrađivanju najboljih poduzetničkih ideja na području Osječko-baranjske županije.

 / Poslušajte ton objavljen u programu Radio Osijeka. / 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.