Kulinijada
Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek
Tradicionalna Kulinijada i ove je godine održana u Jagodnjaku u sklopu Dana općine.
Najbolji kulen napravio je Matija Povoljnjak iz Jagodnjaka koji je rekao da su glavni sastojci dobrog kulena paprika i sol, a ostalo je tajna. Jedino što je otkrio jest da je teško proizvesti kulen i on ga ne proizvodi sam nego uz pomoć oca komu on pomaže kod svinjokolje i svega što uz to ide.
Dvadesetdruga Kulinijada u Jagodnjaku je tradicionalni događaj koji okuplja velik broj proizvođača kulena. Ove je godine prijavljeno 111 uzoraka. Važno je sudjelovati i želimo da se tradicija nastavlja jer je kulen zaštićeni proizvod u Slavoniji. Kulinijada se održava u sklopu Dana općine Jagodnjak, rekao je zamjenik osječko - baranjskog župana Josip Miletić koji je naglasio brojne stvari koje u partnerskom odnosu radi Osječko - baranjska županija s općinom Jagodnjak. Izrazio je nadu da će se u narednom razdoblju kvaliteta života dodatno poboljšavati u ovoj, kao i svim općinama.
organizator Stevo Mlinarević
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.