Hrvatski radio

Radio Osijek

Neka vandali znaju: klupa stoji 4.000kn

23.10.2014.

15:14

Autor: Radio Osije/Hrvatski radio Vukovar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vukovaru je danas predstavljena najnovija preventivna akcija "Čuvajmo naše 2014.", kojoj je cilj zorno prikazati koliko vrijedi svaki koš za smeće ili klupa koji su najčešće na met vandala.

Tom su prigodom zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i načelnik Policijske postaje Vukovar Miro Bradić u nazočnosti predstavnika institucija, škola i udruga s područja grada  na klupe i koševe za smeće na Trgu Republike Hrvatske  postavili prve, od ukupno 40 kupona s bar kodovima i vrijednostima pojedine imovine.
"Preventivno edukativna akcija provodi se zbog učestalog uništavanja urbane opreme na području grada te kako bi se podigla svijest građana, posebice školaraca, da čuvaju imovinu koja se plaća iz gradskog proračuna", ističe Pavliček. Dodao je kako se godišnje uništi gradske imovine u vrijednosti oko pola milijuna kuna.
Grad Vukovar je prošle godine uložio više od 750.000,00 kuna u raznu opremu kojom se uljepšala vizura grada i stvorili bolji životni uvjeti. Samo za održavanje i sanaciju nadstrešnica na autobusnim stajalištima utrošeno je oko 75 tisuća kuna, dok je više od pola milijuna kuna iznosila evidentirana šteta na urbanoj opremi i opremi za dječja igrališta prouzročena najviše vandalizmom neodgovornih pojedinaca.
Vijeće za prevenciju Grada Vukovara kampanju „Čuvajmo naše“ provodi od 2011. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.