Hrvatski radio

Radio Osijek

Nogometašice Osijeka 24. put prvakinje Hrvatske

21.05.2023.

21:27

Autor: Krunoslav Inhof

ŽNK Osijek prvakinje 2023.

ŽNK Osijek prvakinje 2023.

Foto: Screennshot / YouTube

Ženski nogometni klub Osijek i ŽNK Split odigrali su u Gradskom vrtu utakmicu posljednjeg kola prvenstva neodlučeno 1:1, no i uoči susreta znalo se da su "Zečice" osvojile titulu prvakinja Hrvatske.

Osječankama je ovo čak 24. naslov prvakinja Hrvatske, a pehar pobjednika tako su preuzele od prošlogodišnjih prvakinja iz Splita. Gošće su povele veći dio susreta imale vodstvo, a pogodak za 0:1 postigla je Hadžić u 13. minuti. Osječanke su do izjednačenja čekale sve do 79. minute kada je povratnu loptu Balić iskoristila Medić i svladala golmanicu iz Splita. Imale su Osječanke priliku i za pobjedu, no u 90. minuti su mogle i primiti pogodak.


Nakon utakmice pobjednički pehar Osječankama je uručio dopredsjednik Hrvatskog i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Ante Vučemilović-Šimunović i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić. Predstavnici Kohorte Denis Kovačević i Fran Jurić uručili su priznanja nogometašicama: Loreni Balić kao najboljem strijelcu, kapetanici Izabeli Lojni kao najboljoj igračici. U čast nekadašnjeg trenera i člana stručnog stožera osječkih nogometašica "Trofej Branko Perković" dobila je Mateja Bulut, a uručila joj ga je bivša igračica ŽNK Osijeka Violeta Baban.

“Fantastičan je osjećaj ponovno držati pehar u rukama i znati da se isplatio sav trud i rad koji je cijela ekipa uložila u ovoj sezonu. Izuzetno sam ponosna na svaku igračicu, stručni tim i vodstvo kluba, ovo je pobjeda svih nas. Svi zajedno smo vjerovali u titulu i sanjali ju, sada je tu, radujemo se, slavimo, slijedi predah, a onda snažno nastavljamo naprijed”, izjavila je kapetanica Izabela Lojna.

Sezona je, prema riječima glavnog trenera osječkih nogometašica Gorana Ljubojevića bila izazovna i nimalo laka. „Iako se to po broju pobjeda ne bi reklo”, kaže Ljubojević i nastavlja: „Djevojke su bile maksimalno fokusirane na zadatke koje smo dogovorili svaku utakmicu i to je bio odlučujući faktor koji je donio prevagu u našu korist u ovom prvenstvu. Želim istaknuti kako ovaj uspjeh nije maksimum moje ekipe. Kvalitetne ljetne pripreme, njihova predanost radu i glad za trofejima će biti presudni segmenti u našim budućim izazovima”, najavljuje trener Osječanki.

Čestitke igračicama i stručnom stožeru, ali i samoj Upravi ŽNK Osijek uputio je i Bojan Bodražić, predsjednik Uprave: “Svi zajedno smo danonoćno radili za ovaj trenutak. Svi u klubu znaju moja očekivanja, a to je da već od sutra nastavimo raditi maksimalno predano kako bi ovaj klub bio još bolji i uspješni. Sve ove godine radili smo u iznimno teškim uvjetima i ostvarivali vrhunske rezultate, a ono što nam svima želim u budućnosti je da konačno treniramo i radimo u uvjetima kakve klub ovog renome apsolutno zaslužuje”, izjavio je Bodražić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.