Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova šansa za Borovo

03.07.2014.

20:50

Autor: Radio Osijek/HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnjem ročištu na Trgovačkom sudu u Osijeku radi sklapanja predstečajne nagodbe za Borovo vjerovnici, čija potraživanja iznose više od dvije trećine ukupnih tražbina prema toj vukovarskoj tvrtci, prihvatili su plan predstečajne nagodbe za Borovo. Plan predstečajne nagodbe podržali su vjerovnici čija potraživanja iznose 113,95 milijuna kuna ili 72,06 posto ukupno priznatih tražbina.

Plan je usvojen nakon polusatne stanke, jer je Borovo jučer uputilo prijedlog izmjene plana predstečajne nagodbe u kojem se radi namirenja tražbina ministarstava financija i gospodarstva te Centra za restrukturiranje i prodaju, umjesto prvobitno upisanih predlažu neke druge nekretnine, pa je vukovarsko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo stanku kako bi od Ministarstva financija dobilo upute za glasovanje. Budući da je, nakon stanke, tvrtka Borovo povukla izneseni prijedlog izmjene plana nagodbe pristupilo se glasovanju, u kojem je većina vjerovnika usvojila plan predstečajne nagodbe.
Današnje ročište održano je nakon što je Trgovački sud u Osijeku sredinom lipnja odgodio ročišta, na zahtjev punomoćnika Borova jer nisu bili u cijelosti provedeni postupci provjere nekretnina koje su predmet zamjene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.