Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi stanovi do Božića

28.11.2014.

12:31

Autor: Marija Petrinović/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić potpisali su u Osijeku ugovor o zajedničkom ulaganju Vlade i Grada. Dovršit će se izgradnja višestambene zgrade sa 17 stanova za najteže stradalnike Domovinskog rata u ovome gradu. Riječ je o zgradi, u kojoj će se, osim stanova za ratne stradalnike, dodijeliti još 43 stana za osobe s gradske liste prioriteta za dodjelu stanova. Grad Osijek ukupno je izdvojio 16 milijuna kuna, Ministarstvo branitelja pet milijuna kuna, a stanovi bi trebali biti dodijeljeni oko Božića.

Gradonačelnik Vrkić zahvalio se Vladi na uključivanju u ovaj projekt, kako bi se stanovi završili i podijelili do kraja ove godine, iako je završetak tog objekta bio predviđen za iduću godinu. Dodao je kako od 2008. godine nije bilo sličnog projekta stambenog zbrinjavanja, a iduće bi godine u gradskom proračunu za tu namjenu trebalo biti osigurano oko 7 milijuna kuna.

Ministar Matić kazao je kako Osijek, uz Zagreb i Split, ima najveće potrebe stambenog zbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida i stradalnika Domovinskog rata, a Ministarstvo je prihvatilo sufinancirati dovršetak izgradnje ove zgrade, koja inače ne bi bila dovršena do kraja ove godine. Pojasnio kako hrvatski ratni vojni invalidi stanove najprije dobivaju na korištenje, a potom ih imaju pravo otkupiti, po povoljnim uvjetima. Dodao je kako se grad Osijek u ovome projektu odrekao prihoda od komunalne naknade i komunalnog doprinosa, a da je u Osječko-baranjskoj županiji, od 1998. godine, ratnim stradalnicima dodijeljeno oko dvije tisuće stanova, od čega oko 700 u Osijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.