Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnova Stare pekare i Trga Vatroslava Lisinskog u završnoj fazi

17.05.2019.

13:34

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Projekt obnove Stare pekare i Trga Vatroslava Lisinskog ulazi u završnu fazu. Radove su obišli predstavnik investitora Grada Osijeka, i projektant .

"Zgrada Edukativnog centra u visokoj je fazi dovršenosti, u dvorištu je potrebno napraviti aneks. Vanjski su radovi gotovi, a unutarnji se mogu raditi i po lošem vremenu. U prizemlju su gotovi podovi i provučene su instalacije, još se samo rade pregradni zidovi. Na prvom katu, gdje će biti smještajni kapaciteti rade se sanitarni čvorovi. Drugi kat, na kojem će biti edukativne radionice, je pri završetku dok se u potkrovlju radi multifunkcionalna dvorana i po svim pokazateljima radovi će biti gotovi prije ugovornog roka. Od radova na trgu Vatroslava Lisinskog počeli smo popločavati Boškovićevu ulicu, a nakon podložnih slojeva popločavat će se i ostali dio trga tako da bi radovi trebali biti gotovi do kraja godine," rekao je predstavnik investitora Grada Osijeka, Krunoslav Plećaš.
"Zgrada ima prizemlje, dva kata i potkrovlje površine je 4600 četvornih metara. U prizemlju će se nalaziti recepcija na kojoj će se dobiti osnovne informacije o sadržajima cijele zgrade, bit će smješten lobi za 30 osoba i restoran sa sto mjesta i cjelokupno će biti opremljena kuhinja za pripremu toplih i hladnih jela te dvije seminar sale. Na prvom katu je hostel s 54 spavaća mjesta u jednokrevetnim, dvokrevetnim, četvero i sedmerokrevetnim sobama, a kupaonice su namještene tako da ih mogu koristiti tri osobe istovremeno," istaknuo je projektant Bruno Rechner. 
Projekt izgradnje Edukativnog informativnog centra mladih s trgom Vatroslava Lisinskog vrijedan je 66 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva EU fondova 52 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.