Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnovljen dio šetnice u Kopačkom ritu

05.01.2023.

14:16

Autor: Ana Mitar Šimić

Šetnica

Šetnica

Foto: Ana Mitar Šimić / Radio Osijek

Iako je dugo stajala zapuštena, šetnica Bijelog lopoča u sklopu Parka prirode Kopački rit ipak će do ljeta biti obnovljena. Ovo je samo jedna od novosti koje dolaze iz ureda ravnatelja Kopačkog rita, Ive Bašića koji ima puno planova za Park prirode kako bi se privuklo još više ljudi kroz cijelu godinu. 

Broj posjetitelja Parka prirode Kopački rit raste iz godine u godinu, a ravnatelj Ivo Bašić posebno je zadovoljan posljednjim brojkama koje kažu kako je u usporedbi na godinu prije, prošle godine posjetilo 30 posto više posjetitelja zbog čega su preko 40 posto veći prihodi. 


Veći broj posjetitelja i još veći prihodi mogli bi biti do kraja ove godine ako se ostvare svi planovi ravnatelja, a sve je krenulo s obnovom šetnice Bijelog lopoča. Do sada je obnovljeno oko 700 metara staze, a plan je da se s obnovom završi do ljeta te da se pusti voda kako bi svi posjetitelji mogli uživati u šetnjama pod suncem, ali i u vožnji kanuima ispod šetnice.  


Uz obnovu šetnice ravnatelj Bašić istaknuo je kako će se raditi više na sadržajima poput promatranja ptica, fotosafariji, vožnja čamcem, a razmišlja se i o razvoju vjerskog turizma kroz hodočašća zbog kapelice blizu dvorca u Tikvešu. 


Cilj svega, kaže Bašić, jest privući posjetitelje u Tikveš ne samo za vrijeme ljetnih mjeseci nego tijekom cijele godine, a na tome će se raditi s fokusom na sadržaje u Prezentacijskom edukacijskom centru Tikveš. 


Na kraju, ravnatelj Bašić naglašava kako je Park prirode Kopački rit bogat potencijalom koji će se svakako iskoristiti u narednim godinama. 


Više o turizmu u Parku prirode Kopački rit poslušajte u razgovoru s ravnateljem Ivom Bašićem. 

Razgovor

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.