Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječke knjižare uoči početka nove školske godine

02.09.2022.

13:32

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Ivica Vuletić knjižara

Ivica Vuletić knjižara

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Nova je školska godina na pragu, a u osječkim knjižarama nema većih gužvi i čekanja u redovima. Osječki knjižar Ivica Vuletić pojašnjava nam da su i izdavači i kupci sve obavili na vrijeme, pa je sve spremno za povratak u školske klupe, a tužna je činjenica da veliki grad poput Osijeka več godinama ima - samo dvije knjižare.

"Sve smo obavili na vrijeme, a udžbenici se, srećom, nisu mijenjali", kaže nam knjižar Vuletić i pojašnjava da su i radne bilježnice i pribor stigli na police još u srpnju te da su svi odradili sve na vrijeme. "Školski pripor nije jako poskupio", dodaje Vuletić i kaže da cijene, u poredbi s drugim proizvodima, primjerice prehrambenim, nisu drastično više.

Kada pitamo za knjižare u Osijeku, Vuletić da žaljenjem ponavlja priču o tome kko veliki grad kao što je Osijek, ima tek dvije knjižare, a nekada ih je bilo desetak. Dodaje da je svjetski trend povratak čitatelja tiskanim izdanjima te da se nada da će to oživjeti i knjižarsku djelatnost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.