Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki jesenski sajam ponovno otvara vrata

30.09.2014.

14:17

Autor: Marija Petrinović/ HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve je spremno za Osječki jesenski sajam koji će se, po sedamnaesti puta, održati ovoga vikenda na izložbenom prostoru Pampas. Bez obzira na teško stanje u gospodarstvu, očekuje se 190 izlagača, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Na 17. osječkom jesenskom sajmu od 3. do 5. listopada sudjelovat će 190 domaćih i inozemnih izlagača koji će predstaviti robu i usluge iz područja proizvodnje hrane, poljoprivrede i poljoprivredne mehanizacije, stanovanja te opreme i uređaja u poljoprivredi i šumarstvu, izvijestili su danas predstavnici tvrtke "Osječki sajam".
 
  
 
Direktorica te tvrtke Darija Vuković kazala je na konferenciji za novinare kako će sajam okupiti izlagače iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Slovenije, a, kako je najavila, otvorit će ga njegov pokrovitelj hrvatski predsjednik Ivo Josipović.Predsjednik osječke Županijske komore Zoran Kovačević istaknuo je kako će se na sajmu održati tradicionalno 19. nacionalno ocjenjivanje kvalitete meda, na kojem sudjeluje oko 100 pčelara iz cijele Hrvatske. Dodao je kako je za male tvrtke sajam prigoda za predstavljanje njihovih proizvoda na tržištu, a za srednje i velike tvrtke mogućnost prikaza najnovijih dostignuća. Pod pokroviteljstvom županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova održat će se stručni skup "Novi pristup poduzetništvu žena u ruralnim područjima", a svoju djelatnost i poduzetničke ideje na sajmu će predstaviti 30 poduzetnica iz Osječko-baranjske županije.Pokrovitelji sajma su Ministarstvo gospodarstva, Osječko-baranjska županija, grad Osijek i osječka Županijska komora.
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.