Hrvatski radio

Radio Osijek

Otuđili električne kablove i sadnice

16.10.2014.

10:04

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Pod okriljem noći, nepoznati je počinitelj s poljoprivredne površine kod Jagodnjaka ukrao nekoliko elektromotora i nekoliko stotina metara električnog kabla. 41-godišnjak je, kao direktor zagrebačkog trgovačkog društva, nekoliko puta od osječkog trgovačkog društva preuzeo razne sadnice ukupne vrijednosti više desetaka tisuća kuna. Kao sredstvo osiguranja plaćanja ostavio je nenaplativu bjanko zadužnicu", zanimljivosti su koje smo izdvojili iz današnjeg priopćenja PU OBŽ.

RAČUNALNA PRIJEVARA

Nepoznati je počinitelj između 3. svibnja i 3. listopada na neutvrđen način došao u posjed kreditne kartice 27-godišnjeg hrvatskog državljanina. Počinitelj je uporabom kartice vlasniku pričinio trošak od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

PRIJEVARA U GOSPODARSKOM POSLOVANJU

Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju. Naime, 41-godišnjak je, kao direktor zagrebačkog trgovačkog društva, nekoliko puta od osječkog trgovačkog društva preuzeo razne sadnice ukupne vrijednosti više desetaka tisuća kuna. Kao sredstvo osiguranja plaćanja ostavio je nenaplativu bjanko zadužnicu. Protiv 41-godišnjaka i zagrebačkog trgovačkog društva policijski službenici podnose kaznenu prijavu.

PROMETNE NESREĆE U PROTEKLA 24 SATA

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U tri prometne nesreće četiri su osobe lakše ozlijeđene, dok je preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Po tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Belišća, a po jedna na području Đakova, Baranje i Našica.

/priopćenje PU OBŽ/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.