Hrvatski radio

Radio Osijek

Picigin na Kopiki

26.12.2021.

16:08

Autor: HRT

Picigin na Kopiki

Picigin na Kopiki

Foto: Željko Kovačević / HRT

Šestu godinu zaredom, dvojica prijatelja, Osječana, Božidar Jakovčević i Zvonko Beissmann okupe na Stjepanje najhrabrije oko sebe i u ledenoj Dravi, na osječkoj Kopakabani zaigraju picigin. Službeni podaci su pokazivali kako je temperatura zraka bila 0,6 °C uz sjeverni vjetar, a temperatura vode u rijeci Dravi bila je 4 °C.


"Prije 6 godina nazovem Jakovčevića i pozovem HRT. Mislio sam da nitko drugi neće doći, a došli su i drugi mediji, a kako su godine prolazile i drugi ljudi. U početku nas je bilo nekoliko, da bi nas pred koronu bilo i dvadesetak", rekao je stojeći bos, u kupaćim gaćicama, Zvonko Beissmann, koji je i inicijator osječkog picigina na Stjepanje.

"To je jedan drugi level. Tijelo ni ne osjeti hladnoću, jednostavno se na toj temperaturi prepusti. Ne biste vjerovali, no jedno je ući u hladnu, a jedno u ledenu vodu. Preporučila bih svima", rekla je jedina žena na piciginu na Dravi, Gabrijela Poslon.   

Zvonimir Lončarić poručio je, iako to čini već niz godina, da ovogodišnje kupanje posvećuje Nenadu Bjelici, kojem daje punu podršku i nakon prodaje Bočkaja, dodavši,

"Voda je realno hladna, no kad imaš malo prave slavonske šljive u sebi malo je lakše, šalim se, brzo se čovjek privikne kada zna što ga čeka. Kad mogu oni Rusiji, Sibiru, Berlinu možemo i mi. Ako nismo luđi onda smo bar jednako ludi kao i oni!(smjeh)", poručio je Lončarić

Inače, Božidaru Jakovčeviću na Stjepanje je i rođendan, pa mu je ekipa donijela tortu s brojem 18, iako je "malo" stariji. Bole za prijatelje, svime čestitao Božić. Za okrjepu, hrabre kupačice i kupače, pa i navijače, čekalo je masti kruha i paprike, i kuhano vino. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.