Hrvatski radio

Radio Osijek

Podjela paketa za 746 obitelji

25.01.2023.

16:27

Autor: HRT / Radio Osijek

Podjela paketa

Podjela paketa

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Kršćanska humanitarna udruga "Putevi milosti" organizirala je podjelu paketa hrane i higijenskih potrepština u sklopu projekta "Ublažavanje siromaštva u Slavoniji i Baranji" koji se financira iz Fonda Europske pomoći za najpotrebitije. Hrana je podijeljena socijalno ugroženim obiteljima i umirovljenicima.

Projekt završava u ožujku ove godine i trajao je godinu dana, rekao je predsjednik Udruge Krešo Žarković te je naglasio da će se Udruga prijaviti na novi projekt, a sve ovisi o resornom Ministarstvu hoće li raspisati novi natječaj.

Kršćanska humanitarna udruga "Putevi milosti" počela je prije deset godina. Prije osnutka imali su internetsku stranicu s istim nazivom na kojoj su objavljivali vjerske članke. Na stranicu su se javljale osobe tražeći humanitarnu pomoć i tada se rodila ideja o osnutku Kršćanske humanitarne udruge. Veliki je broj siromašnih obitelji, pa predsjednik Udruge Žarković apelira na resorno Ministarstvo da raspiše novi natječaj. Velike su potrebe i, nakon ove šeste podjele, Udruga neće imati što dijeliti. U radu Udruge pomaže veliki broj volontera koji, iako sami u potrebi, dolaze slagati pakete i pomagati.

Na razini Projekta, koji obuhvaća pet slavonskih županija, u potrebi je dvije tisuće obitelji ili šest tisuća pojedinaca, a u Osijeku je 746 obitelji.


Krešo Žarković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.