Hrvatski radio

Radio Osijek

Ponovno o "Vešmašinku" - da se ne bi ponovilo!

15.09.2014.

12:39

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Još jedna konferencija za novinstvo u "slučaju" popularna naziva "Vešmašinko" nije sazvana samo da bih upozorio na sudsku odluku kojom je potvrđeno da sam bio oklevetan", rekao je okupljenim novinarima u sjedištu HDSSB-a Krešimir Bubalo, "već kako bih upozorio na to kakvim se metodama služila protivnička strana u kampanji, No najviše me brine njihova nekompetentnost i porazni rezultati u vođenju grada", kaže Bubalo.

Podsjetimo, Općinski sud u Osijeku presudio je da je Ivan Grbešić kriv što je u vremenu izborne trke od 13. do 14. svibnja 2013. godine iznosio za privatnog tužitelja Krešimira Bubala neistinite činjenjične navode što je Osječka televizija objavila i prenijela tijekom predizborne kampanje.Donijeta je io druga presuda, sukladno kojoj Grbešić mora platiti 20 tisuća kuna uvećanih za zatezne kamate te troškove postupka. Novac je namijenjen u humanitarne svrhe, najavljuje Bubalo, ističući kako je zadovoljan presudom, no iznimno nezadovoljan stanjem u gradu.

Stoga upozorava:

"Vrkićeva koalicija SDP-a, HDZ-a i ostalih služila se obmanama i lažima. No nakon godinu i pol dana dobio sam satisfakciju. Ono što me posebno boli jest stanje u gradu. U Osijeku nikada nije bilo više nezaposlenih, nikada više predstečajeva, stečajeva, nema otvaranja novih radnih mjesta osim za koalicijske partnere, nikada više mladi nisu selili iz grada na zapad, iako su neki u kampanji lagali i govorili da će zapad dovesti ovdje.Nema investitora u gospodarske zone i u grad za razliku od perioda kada smo mi bili u gradu i kada smo popunili i zonu Tenje, punili zonu Nemetin, kada smo popunili Bios, kada smo dovlačili Europska sredstva", zaključio je Bubalo rekavši kako u gradu nema niti projekata za Europsku uniju, ali niti ideja ni vizije."Obećanja su zaboravljena, u gradu je strah i zastrašivanje, posebno kada govorimo o djelatnicima", nastavio je Bubalo podsjetivši kako niti započeti projekti nisu završeni, poput pruge u Višnjevcu, paviljona Gradski vrt, stambene izgradnje na Jugu II…"Kad govorimo o projektima kao što je kolektor od 72 milijuna Eura, ne znaju ga ni provesti, a već je trebalo dobar dio posla odraditi. I imat ćemo penale zato što svoju obavezu nećemo izvršiti u zadanim rokovima", dodao je."Prije godinu dana Vrkić je govorio da je Osijek postao izolirani otok na kojemu najbolje žive komarci. Ja ću to ponoviti: Osijek je danas postao izolirani otok, na kojemu najbolje žive komarci s kojima se Vrkić ne zna boriti.", zaključio je Bubalo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.