Hrvatski radio

Radio Osijek

Ponovno o vukovarskom proračunu

09.12.2014.

13:04

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proračun Grada Vukovara za 2015. godinu, koji je u petak usvojen većinom glasova vijećnika vukovarskog Gradskog vijeća, razvojan je i jamči usmjeravanje značajnih sredstava u razvoj gospodarstva te malog i srednjeg poduzetništva, kao poluga za otvaranje novih radnih mjesta u Vukovaru, rečeno je na odvojenim konferencijama za novinare vukovarskog HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević, koji u koaliciji obnašaju vlast u Vukovaru.

Izražavajući zadovoljstvo gradskim proračunom koji iznosi 203 milijuna kuna, predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna kazao je kako su u proračunu zadržana sva dosadašnja prava iz područja socijalne skrbi te pravo na besplatan prijevoz umirovljenika i učenika, dok su povećane naknade za drugo i treće novorođeno dijete."Ono što me posebice raduje jest što je odjelu za gospodarstvo dodjeljeno čak 30,7 milijuna kuna za stvaranje pozitivne poduzetničke klime te otvaranje novih radnih mjesta", kazao je Barna. Dodao je i kako su, na poziv gradonačelnika Ivana Penave, u izradi prijedloga proračuna sudjelovale i druge stranke, izuzev SDP-a i HNS-a. "SDP mi sve manje liči na stranku, a sve više na kazališnu družinu koja izvodi performanse u Gradskoj vijećnici ali i sudnici, ocjenio je Barna. Predsjednik vukovarske podružnice HSP-a dr. Ante Starčevića i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček ustvrdio je kako se proračun za 2015. godinu "itekako razlikuje od proračuna usvajanih dok je Vukovar vodio SDP" te istaknuo kako je samo za poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede u proračunu osigurano 3,5 milijuna kuna. "Dosad smo s obrtnicima početnicima potpisali 23 a s poljoprivrednicima šest ugovora o otvaranju novih obrta u iznosu 200.000 kuna, a u 2015. godini za tu smo namjenu predvidjeli čak pola milijuna kuna", naveo je Pavliček dodajući kako je u proračunu samo za projekt izgradnje obrtničke ulice predviđeno 300.000 kuna.
Najavio je i da zaposlenici gradske uprave i tvrtki u vlasništvu grada neće u idućoj godini dobiti božićnice i regres. S obzirom da već nekoliko godina nema regresa u državnim ustanovama i tvrtkama, ni Vukovar ne može biti iznimka, posebice u okolnostima kada grad poreznom reformom gubi 2,7 milijuna kuna, kazao je Pavliček.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.