Hrvatski radio

Radio Osijek

'Poštujte upute o evakuaciji, o tome ovise životi'

18.05.2014.

21:19

Autor: Radio Osijek/HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Republike Ivo Josipović, koji se nalazi u obilasku ugroženih područja županjske Posavine, rekao je kako je šteta na terenu golema i zahvalio je svima koji sudjeluju u obrani od poplava. Pozvao je građane da poštuju upute o evakuaciji jer o tome ovise ljudski životi.

Kad sve završi, treba pomoći ljudima, a treba sve poduzeti kako se ovakve situacije više ne bi ponovile, rekao je Josipović. Pohvalio je i zahvalio vojsci, policiji, HGSS-u i svim građanima koji ulažu velike napore kako bi zaštitili ono što se zaštititi može. Radi se o katastrofi, rekao je Josipović te dodao kako će država nastojati koliko može sanirati štetu.
Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je u pratnji predsjednika Josipovića, upozorio je da opasnost nije prošla i naveo da je jednu osobu vojska spasila u zadnji trenutak. 'Moram reći da je vojska pronašla jednu osobu koju su u zadnji trenutak spasili jer je bila potpuno pothlađena', kazao je Ostojić. Mnogi mještani ugroženih sela i dalje ne žele poslušati zapovijedi za evakuaciju, rekao je. 'Niti je opasnost prošla, niti ona završava i proći će još mnogo dana do trenutka kad će stanovnici ovoga kraja moći potpuno odahnuti', rekao je ministar, ponovivši da je u Rajevu Selu u prodoru vode rijeke Save smrtno stradala jedna osoba, a još se traga za dvjema.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.