Hrvatski radio

Radio Osijek

Prikupljeni plastični čepovi za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma

16.12.2019.

13:00

Autor: Vedran Drabek

Foto:Radio Osijek/ VD

Foto:Radio Osijek/ VD

Foto: - / -

Prikupljanjem nekoliko tona čepova kroz ustanove kojima je osnivač, Osječko-baranjska županija pridružila se akciji „Plastičnim čepovima do skupih lijekova” s ciljem nabave lijekova i pomoći Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.

Od 2013. do danas akcijom je prikupljeno više od 200 tona plastičnih čepova, čija je otkupna cijena kunu i pol za kilogram, a da se inicijativa od svog začetka proširila Hrvatskom potvrđuje i predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske Emil Vibović: „Sve je krenulo od naših članova da ne misle na bolest nego da budu društveno korisni. Kroz sve ove godine proširili smo se na preko 900 uključenih subjekata, a cilj nam je pomoći financijski, jer znamo koliko je teško snositi troškove za sve ono što je potrebno u borbi oboljelih. Brojimo 540 članova diljem Hrvatske i nastavit ćemo našu misiju”, zaključio je Vibović.
Na području Osječko-baranjske županije od leukemije i limfoma danas boluje 1400 osoba, stoga je ove poteze prepoznala i županija prikupivši nekoliko tona čepova. „Odlučili smo se uključiti postavljanjem kutija za prikupljanje čepova u sve ustanove kojima je županija osnivač. Svaki prikupljeni čep se otkupiti, a osigurana sredstva bit će uplaćena udruzi i oboljelim osobama”, naglasila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić, dodavši kako će se akcija nastaviti održavati i u narednom razdoblju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.