Hrvatski radio

Radio Osijek

Prva obljetnica Lions cluba Gea

14.02.2014.

15:14

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članice osječkog LC Gea u samo 12 mjeseci organizirale su ili sudjelovale su 13 humanitarnih akcija. Prvu godišnjicu proslavit će plesom pod maskama, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je borbi protiv ovisnosti.

U LC Gea dvadeset ih je-liječnice su, ekonomistice, arhitektice, pravnice, računovotkinje , sportašice, novinarke.... U najboljim su godinama i na najbolji način promiču ideju Lions zajedinice: služiti i pomoći svima u potrebi.

Od osnutka prije godinu dana članice LC Gea pomogle su  udrugama „Mogu“ (za terapijsko, športsko i rekreativno jahanje za osobe s posebnim potrebama), „Moje dijete“ (Udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti) , „Dar“ (Udruga obitelji djece s autizmom), timu slijepih masera i maserki iz Udruge slijepih Osječko-baranjske županije i trima teško oboljelim članicama LC-a, osigurale su hranu , odjeću i ogrjev za 15 osječkih obitelji, sudjelovale u Regati Lions cup - Jedrima protiv droge na Cresu i na  7. hrvatskom  Danu mimoza- nacionalnom danu borbe protiv raka vrata maternice, a pomogle su i Azilu za pse osječke Udruge pobjeda te Udruzi „Devet života“.  Pripremaju se za sadnju 20 lipa na novom šetalištu uz Dunav u Vukovaru.

Prvu obljetnicu  djelovanja LC Gea proslavit će plesom pod maskama u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Maskembal će se održati 15. veljače u 20 sati, a sav prihod od prodaje ulaznica iskoristit će se za borbu protiv ovisnosti. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.