Hrvatski radio

Radio Osijek

Raste broj nezaposlenih Baranjaca

19.08.2014.

11:08

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za razliku od ostalih ispostava Zavoda za zapošljavanje u Osječko – baranjskoj županiji, jedino u Našicama i u Belom Manastiru tijekom srpnja zabilježili su povećanje broja nezaposlenih.

Početkom  kolovoza, Zavod za zapošljavanje u Belom Manastiru  bilježi 6.243 nezaposlenih, dok je na današnji dan  broj nezaposlenih Baranjaca 6.317. Vladina odluka  o promjeni načina financiranja javnih radova ostavit će traga na konačnom broju nezaposlenih. Ni grad Beli Manastir ni ostale baranjske općine u proračunima za 50-postotno sufinanciranje javnih radova novaca nemaju, pa će bez posla u javnim radovima ostati oko 700 Baranjaca. Na razini Županije broj nezaposlenih je u padu, u odnosu na prošli mjesec za 388 osoba. Dobra je vijest o zapošljavanju u sezoni na Jadranu, gdje je  zaposleno oko 450 Baranjaca. Početkom kolovoza u evidenciji je bilo 1.555  Belomanastiraca ili 80-ak manje nego u srpnju , a u Općini Darda je 1.169 ili 60-ak manje. Dio općina bilježi pad broja nezaposlenih za 20-ak osoba u odnosu na svibanj. U općini Kneževi Vinogradi trenutačno 777 nezaposlenih, u općini  Popovac broj se smanjio na 428, a općina Čeminac 380, općina Jagodnjak bilježi smanjenje za desetak osoba i sada je tamo 490 nezaposlenih. U dvije baranjske općine povećao se broj nezaposlenih u odnosu na lipanj. U općini Petlovac broj se povećao za 5 osoba pa je sada 390, u Općini Draž za 15 osoba te je sada 445.

/tekst RB/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.