Hrvatski radio

Radio Osijek

redomat.mup.hr skraćuje redove pred šalterima

27.10.2021.

12:47

Autor: Radio Osijek/TM

redomat.mup.hr skraćuje redove pred šalterima

redomat.mup.hr skraćuje redove pred šalterima

Foto: - / -

Od danas građani mogu aplikacijom redomat.mup.hr rezervirati termine u Upravnoj službi PU osječko-baranjske za izradu vozačkih dozvola, putnih isprava, osobnih iskaznica, prijave prebivališta, prijave boravišta te preuzimanje već naručenih dokumenata.

Korištenje aplikacije redomat.mup.hr iznimno je jednostavno. Upisivanjem riječi redomat.mup, redomat ili eredomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara tražilica REDOMAT MUP. Ulaskom u otvorenu aplikaciju kroz tri koraka na vrlo jednostavan i brz način rezervirate svoj termin kad vama to najbolje odgovara. "U navedeno vrijeme na šalteru primamo samo jednu osobu, a u slučaju spriječenosti dolaska na vaš zakazani termin da bi utvrdili novi termin potrebno je otkazati postojeći jednostavnim klikom na ikonicu za otkazivanje", objašnjavaju iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Dosadašnjim testnim korištenjem u pilot programu u nekim policijskim upravama pokazalo se da je aplikacija redomat.mup.hr značajno smanjila čekanje pred šalterima.

"Ovom prilikom pozivamo sve građane sa starim i novim osobnim iskaznicama za koje imaju pin da ih aktiviraju putem aparata za aktivaciju koji se nalazi u šalter sali Policijske uprave, a pri tom će im pomoći naši službenici. Tako registrirana osobna iskaznica služi građanima olakšanom upravljanju svojim e-dokumentima u sustavu  e-građanin", dodaje se u obavijesti PU osječko-baranjske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.