Hrvatski radio

Radio Osijek

Rješenje problema Zelenog otoka?

30.01.2014.

11:15

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izradom master plana, a potom prostornog plana nastojat će se riješiti urbanistički i infrastrukturni problemi Zelenog otoka, zaključeno je na sastanku u Dražu kojem su nazočili predstavnici Hrvatskih voda, odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Instituta za graditeljstvo i Udruge za zaštitu Zelenog otoka.

O sustavnom rješenju brojnih problema na Zelenom otoku, koji je završen dogovorom o izradi master plana, kao koraka prema izradi prostornog plana raspravljalo se danas u Dražu. Sastanku su nazočili predstavnici Hrvatskih voda, odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Instituta za graditeljstvo i Udruge za zaštitu Zelenog otoka. Sastanak jre, zaključeno je, korak ka konačnom rješenju urbanističkih i infrastrukturnih problema Zelenog otoka, njegovih stanovnika i vikendaša, od pristupnih cesta, vodoopskrbe, odvodnje, legalizacije, uvjeta gradnje i svega ostaloga. U Općini Draž vjeruju kako su konačno stečeni svi preduvjeti da luka u Batini bude otvorena ovoga proljeća. Krajem studenoga završeni su složeni  radovi na gradnji toga putničkog pristaništa. Zemljani radovi na Karašici su završeni, uređena je šetnica, zelenilo, nosači za rasvjetu; čeka se tehnički pregled i uporabna dozvola, a Lukom će upravljati Lučka uprava Vukovar, koja je luku Batina već uvrstila u turističku brošuru. 

/Saša Alilović, Radio Baranja/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.