Hrvatski radio

Radio Osijek

Sigurnost djece na internetu

29.05.2014.

13:07

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječka Osnovna škola Mladost predstavila je danas projekt Sigurnost djece na internetu.

Osječka Osnovna škola Mladost predstavila je danas projekt Sigurnost djece na internetu koji se provodi od kolovoza 2013., a trajat će sve do prosinca ove godine. Učenici i učitelji OŠ Mladost po prvi su puta javno predstavili primjere pripremljenog sadržaja za školski kurikulum, odnosno udžbenik za učenike, multimedijske sadržaje, priručnik za roditelje i priručnik za učitelje. Također su objavljeni i rezultati natječaja „Za bolji internet zajedno“, za najbolji slogan projekta petzanet.HR.

Nositelj projekta je OŠ Veliki Bukovec, a partneri su OŠ „Mladost“ iz Osijeka, OŠ „Gripe“ iz Splita, OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške i OŠ Popovača iz Popovače. Projekt se bavi razvijanjem i primjenom dijela školskog kurikuluma o sigurnosti djece na internetu u sklopu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) te podizanjem razine svijesti učenika, učitelja, roditelja i javnosti za pitanja koja se odnose na dječju sigurnost online u sinergiji s politikama Europske unije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.