Hrvatski radio

Radio Osijek

22:12 / 09.06.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Sirene večeras uznemirile Požežane – aktivirale se zbog kvara na sustavu

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / -

Požežane, ali i stanovnike cijele Požeško-slavonske županije iza 21 sat uznemirio je zvuk sirene za uzbunu. Prema službenim informacijama iz Županijskog centra 112, razloga za zabrinutost nema, jer je došlo do kvara na sustavu za uzbunjivanje.

Objavili su to na svom FB profilu i iz Javne vatrogasne postrojbe grada Požege.

Objava JVP Požega

Objava JVP Požega

Foto: Screenshot / -

Lokalni portali javljaju da su ih zvali građani, ali i u komentarima su svjedočili kako su „protrnuli su od straha jer sirene se od rata nisu oglašavale”.

„Na području Požeštine kiša lije kao iz kabla, čuje se i jaka grmljavina, a uz dodatnu napetost i strah koji se među sve uvukao zbog rata koji bjesni svega 700 km zračne linije od nas, i ne čudi što su sirene izazvale nelagodu pa čak i paniku među građanima. Mnogi se pribojavaju i poplava koje su lani baš u ovo doba zadesile Požeštinu”, objavio je Požega portal.

Portal034 kaže da je „zastrašujući i nimalo ugodni zvuk gradom „zavijao“ ni pune dvije minute, ali dovoljno dugo da izazove jezu kod većine građana. S jedne strane dio građana sjetio se nesretnih 90-ih, drugi dio pod dojmom trenutne geopolitičke situacije pomislio je da nas napadaju, dok je ostatak pomislio kako nam se približava strašno nevrijeme. Iz centra 112 rekli su nam kako je došlo do pogreške, te razloga za uznemiravanje nema.”


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.