Hrvatski radio

Radio Osijek

Šišljagić : "Insinuacije i laži!"

17.05.2014.

13:42

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Neka nadležne službe rade svoj posao učinkovito i brzo. Odbacujem sve za što me se tereti", rekao je na konferenciji za novinstvo u Osijeku osječko-baranjski župan i predsjednik HDSSB-a, Vladimir Šišljagić. Meta je, smatra, sustavnih medijskih napada. Zbog otežanog rada Županije i stranke u takvim uvjetima, ponudio je ostavku, no stranka mu je pružila potporu. Poručio je da ga ništa neće zaustaviti, a novinare počastio - burekom.

Nakon što je USKOK protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje u kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, predsjednik HDSSB-a i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić podnio je ostavke na funkciju predsjednika stranke te ponudio i prijedlog napuštanja dužnosti župana, no HDSSB je to odbio te mu pružio potporu u dokazivanju da su optužbe neutemeljene. Podsjetimo, protiv Šišljagića, pročelnika županijske Agencije za razvoj Martina Marolina i još jedne osobe Uskok je jučer pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili Osječko-baranjsku županiju za najmanje 200 tisuća kuna, a sebi pribavili protupravnu imovinsku korist od najmanje 142 tisuće kuna. "Kompromitirati, diskreditirati, stvoriti negativan imidž i mene kao župana i kao predsjednika stranke cilj je cijele ove insinuacija i laži pune priče", kaže Šišljagić te odbacuje sve tvrdnje da je na bilo koji način sudjelovao u nečasnim radnjama, posebice u primanju mita, posredovanju u primanju mita, uzimanju novca, ili nekim drugim insinuacijama, koje su se pojavljivale u medijima. Na izvanrednoj konferenciji za novinare Šišljagić je ustvrdio da se u Županiji kontinuirano radilo u skladu sa zakonom, propisima i aktima Županije, te da to potvrđuju kontrole financijskih izvješća i obavljene revizije jer je Županija svake godine dobivala bezuvjetno mišljenje. Dodao je da to se odnosi i na HDSSB.

Istaknuo je da poštuje tajnost istražnih radnji, koje su u Županiji počele u rujnu prošle godine, ali da određeni mediji o tome kontinuirano izvješćuju, pokušavajući ga diskreditirati kao župana i predsjednika stranke, kao i HDSSB u cjelini. "Znam da sam trn u oku političkim opcijama, zbog mog osobnog djelovanja, i djelovanja stranke u cjelini i to od 2005. godine. Stalno se provlače ovakvi pokušaji kompromitacije kojima nas se pokušava prikazati kao kriminalnu organizaciju", izjavio je Šišljagić.
Poručio je kako je "potpuno čist i da odlučno odbacuje sve neutemeljene sumnje", dodavši kako vjeruje da će mjerodavne institucije smoći snage da ovaj slučaj riješe brzo i učinkovito.
Ne sumnjam kakav će biti rezultat, i da će sve sumnje biti odbačene što će vratiti ugled Županije i stranke narušen medijskim napisima". Šišljagić se nada da se mjerodavne institucije, "u duhu tajnosti istrage, neće nastaviti reklamirati prema medijima, već će postupak provesti prema zakonu i propisima". Predsjednik HDSSB-a poručio je da ovaj slučaj neće omesti stranku u političkom djelovanju, a neće omesti ni osam političkih stranaka, okupljenih u Savezu za Hrvatsku, s kojima HDSSB izlazi na izbore za Europski parlament.
Novinare nazočne pressici, zbog napisa u jednom dnevnom listu da navodimo, „...mito Šišljagiću uključuje i platu bureka“ novinare je znakovito počastio tim specijalitetom nacionalne kuhinje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.