Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavljenicima zlatnog pira Grad Osijek poklanja 500 kuna

14.02.2022.

11:57

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / -

Uz Valentinovo, Grad Osijek daruje bračne parove s područja grada koji su su se vjenčali tijekom 1971. godine. Tradicionalnog druženja, zbog aktualne epidemiološke situacije, neće biti, ali svaki od onih koji slave zlatni pir dobit će 500 kuna. Ove godine su to 94 para.

„Koliko ljubav može biti snažna, i unatoč prolasku vremena, najbolje pokazuju 94 osječka para koja ove godine obilježavaju 50. godišnjicu braka. Slavljenicima zlatnoga pira i svim našim sugrađanima želimo sretan Dan zaljubljenih”, poručuju iz gradske uprave. Što im je u čestitki poručio gradonačelnik Ivan Radić prenosimo u cijelosti: 

„Dragi moji sugrađani, dragi slavljenici, kako još nemam ni godina koliko vi imate godina braka, mogu samo zamisliti, gledajući moje bližnje, što sve stane u 50 godina zajedničkog života. Koliko ste zagrljaja, koliko lijepih riječi, koliko strahova i briga do sada podijelili. Koliko razumijevanja i prihvaćanja, koliko suza i smijeha. Vaše uspomene svjedoci su prave, velike, ustrajne ljubavi. Iako su nas epidemiološke okolnosti spriječile u zajedničkoj proslavi, upućujem vam srdačne čestitke. Želim vam zdravlja, snage i radosti i novih zajedničkih godina, da ih i dalje provodite u ljubavi koju ste u prvih 50 godina braka pokazali. Neka mlađe generacije uče iz vašeg primjera kako u ovim turbulentnim vremenima sačuvati istinske životne vrijednosti”, stoji u čestitki osječkog gradonačelnika Ivana Radića bračnim parovima koji proslavljaju zlatni pir, uz napomenu da će im novčani dar u iznosu od 500 kuna biti isplaćen na kućnu adresu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.