Hrvatski radio

Radio Osijek

Socijalna samoposluga i u Osijeku

31.12.2014.

12:48

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U travnju sljedeće godine Osijek će dobiti Socijalnu samoposlugu, a bit će realizirana suradnjom Humanitarne udruge "Rijeka ljubavi" i Grada Osijeka, a uz pomoć sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt socijalne samoposluge u Osijeku pokrenula je Humanitarna udruga "Rijeka ljubavi" za što je iz sredstava Europskog socijalnog fonda odobreno 200.000 kuna - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham i dodao: "Novac će se iskoristiti za opremanje prostora u kojemu će biti samoposluga, te za edukaciju osoba koje će u u njoj raditi, dok je prostor u kojemu će socijalna samoposluga biti smještena osigurao Grad Osijek."

Socijalna samoposluga bit će smještena uz prostorije udruge "Rijeka ljubavi" u Strossmayerovoj ulici 68, a budući da će samoposlugu trebati puniti robom, predsjednica "Rijeke ljubavi" Štefica Čučak najavila je kako će se i dalje boriti da niti jedan stanovnik grada ne bude gladan.

Dok samoposluga ne počne s radom Grad će razraditi sustav socijalnih iskaznica, kojima će kvalitetnije biti riješen uvid u stanje socijalno ugroženih osoba u Osijeku. Novim programom bit će lakše biti pratiti tko ima pravo na kakvu pomoć, te je li potreba za njom privremena ili trajna - istaknuo je pročelnik gradskog odjela za socijalnu skrb Romano Kristić: "Trenutačno u socijalnom programu Grada Osijeka ima 750 obitelji, odnosno oko 3.500 osoba koje će biti sigurni korisnici socijalne samoposluge." - dodao je Kristić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.