Hrvatski radio

Radio Osijek

The Geek Gathering 2014.

08.05.2014.

22:01

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osijek je ponovno domaćin The Geek gatheringa - regionalne konferencija namijenjene zaljubljenicima u informacijske tehnologije. 300 sudionika tijekom tri dana trajanja konferencije nazočit će brojnim predavanjima vrhunskih IT međunarodnih stručnjaka.

Tijekom tri dana trajanja konferencije, posjetitelje očekuju brojna predavanja vrhunskih međunarodnih stručnjaka, radionice pod vodstvom svjetskih znalaca u programiranju te odlična zabava uz retrogaming, partyjanje i uživanje u kulturnim, prirodnim i kulinarskim sadržajima Osijeka i okolice.

Ukupno je prijavljeno 300 sudionika, predavača iz cijelog svijeta te zainteresiranih geekova iz cijele šire regije. Predavanja i radionice održavaju se u prostoru nekadašnjeg Litokartona u Ulici H. Republike te u obližnjem Kappa centru.

 

- Pripremili smo prilično šaren program, a Crokford je najveća zvijezda ovog okupljanja. Ostali predavači su uglavnom iz Europe. Dobili smo priliku odraditi satelit-događaj kojim promoviramo lokalno poduzetništvo i olakšavamo mladima s dobrom idejom da dođu do ulagača. U odnosu na prvi Geek gathering, velik je pomak i u potpori lokalne zajednice, Grad se postavio partnerski, tu je i Turistička zajednica, lokalne tvrtke... - rekao je Igor Mlinarević iz agencije Luminis koja organizira Geek gathering.

Svoj dolazak na The Geek Gathering  potvrdilo je 18 vrhunskih predavača, među kojima su Douglas Crockford, Stefan Armbruster, Harry Roberts, Attila Szegedi, Hugo Hamon, Janko Jovanović, Igor Đerman, Tomislav Tipurić i Toni Petrina. U sklopu The Geek Gatheringa održat će se i Pioneers Unplugged.

/tekst GS/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.