Hrvatski radio

Radio Osijek

Tradicija nastavljena i bez Tuljana

31.12.2022.

13:54

Autor: HRT Radio Osijek

Skok u Dravu

Skok u Dravu

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Jedna od najljepših osječkih silvestarskih tradicija održala se i ove godine, unatoč tome što nas je legendarni Duško Rudež Tuljan napustio lani. 

Umjesto njega, pred nekoliko stotina okupljenih Osječana na Promenadi, u hladnu Dravu skočila su dvojica mladića te tako nastavili Tuljanovu tradiciju kojom je desetljećima ispraćao staru i dočekivao novu godinu. Iako se nekad prije skoka morao razbijati i led na površini Drave, ove godine temperatura zraka bila je visokih 15 stupnjeva, ali kako kaže jedan od „skakača” Bojan Marušić nije to učinilo ovaj skok ništa lakšim. Ove je godine bilo najtoplije, ali lakše je podnijeti kada je vani hladnije, ovako se voda čini još hladnijom nego što uistinu jest. Želim zahvaliti svima koji su došli i podržali ovu tradiciju za koju se nadam kako će se nastaviti još barem 50 godina, ako ne i duže. Nagodinu dolazimo opet, skačemo i dalje, poručio je Bojan.


Dvojicu mladića po izlasku iz vode dočekao je pljesak okupljenih sugrađana, ali i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin. Drago mi je što se ova tradicija nastavlja, jer ovo je nešto po čemu je Osijek prepoznatljiv, a i sve ovo je u čast i sjećanje na Duška Rudeža, On je ovaj skok započeo kako bi ukazao i ne neke druge probleme, prvenstveno onaj ambrozije, pa i to na ovaj dan treba spomenuti, kazao je Vulin.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.