Hrvatski radio

Radio Osijek

Uklonjen kvar na TS Ernestinovo

14.05.2014.

10:00

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U gradu Osijeku i u cijeloj regiji ponovno je uspostavljena oskrba električnom energijom i vodom. Bez struje je bilo 278 tisuća potrošača. Nestanak struje posljedica je kvara na Trafostanici Ernestinovo, ključnoj za opskrbu energijom ovoga prostora. Više o svemu za Radio Osijek ispričala je glasnogovornica HOPS-a, Nada Kolega. Poslušajte!

278 tisuća potrošača u cijeloj Slavoniji i Baranji jutros, poslije 8 sati, ostalo je bez opskrbe električnom energijom, a ubrzo nakon toga i vodom,  jer je struja neohodna i za rad crpki u vodoopskrbnom sustavu. U Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava  rečeno je da je do nestanka struje došlo zbog ispada jednog elementa transformatora na 400-kilovotnoj mreži trafostanice Ernestinovo. Uklanjanje kvara je u tijeku, sustav se postupno uključuje i opskrba električnom energijom uspostavlja na cijelom prostoru. Nestanak struje uzrokovao je probleme u prometu, jer nisu radili semafori, umjesto tramvaja prometuju autobusi, a svi objekti u kojima je električna energija neophodna za normalno svakodnevno poslovanje, obustavili su rad. Imamo izjavu glasnogovornice Hrvatskog operatora prijenosnog sustava, Nade Kolege....

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.