Hrvatski radio

Radio Osijek

"Viđeno - kupljeno" u Carinarnici Osijek

19.12.2014.

11:37

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Carinarnica Osijek održala je javnu dražbu na kojoj su građani mogli kupiti 657 litara rakije i automobil Ford Fiesta.

Prvo je održana dražba za Ford Fiestu. Riječ je o modelu 1,8 D iz 2000. godine koji je prešao 162.766 kilometara. U voznom je stanju, neregistriran, a početna cijena mu je bila 15.500 kuna. Za kupnju ovog automobila mogli su se natjecati građani ili tvrtke.

Javna dražba za rakiju održana je u podne. Od ponuđenih 657 boca rakije, 358 boca je Gružanske zlatne niti, stare šljivovice iz Šumadije u originalnoj ambalaži od 0,7 litara, jakosti 45%, te 299 boca Zlatiborskog zvona u orginalnoj ambalaži od 0,7 litara, jakosti 45%. Početna prodajna cijena po boci je 40 kuna plus PDV. Rakija se prodaje skupno pravnim osobama, ugostiteljima i trgovcima, po modelu “viđeno - kupljeno”. Prije početka dražbe uplaćuje se jamčevina od 10% početne prodajne cijene robe za čiju kupnju se namjerava nadmetati. Ako potencijalni kupac odustane od kupnje robe ili izlicitiranu robu ne plati u roku, jamčevina mu se ne vraća. Obveza je kupca također ishoditi potrebne dozvole ili isprave te naručiti i kupiti markice Ministarstva financija za obilježavanje alkoholnih pića i nalijepiti ih na boce pod carinskim nadzorom u skladištu PCU-a Osijek.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.