Hrvatski radio

Radio Osijek

Video: Happy Osijek

25.03.2014.

21:41

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osijek je jedan preko 800 svjetskih gradova u kojima je snimljen video u kojem građani plešu u zaraznom megahitu Pharella Williamsa - Happy. Za snimanje i montažu je bio zadužen Igor Miličić, umjetnička voditeljica bila je Mira Sekereš iz Plesnog kluba Shine, a koordinator Udruga Breza.

U snimanju osječkog videa sudjelovalo je više od 100 pojedinaca i 30 organizacija i udruga, plesnih klubova, institucija, tvrtki i medija iz Osijeka. Snimanje je trajalo dva tjedna, a održano je na više od 50 gradskih lokacija -  na tržnicama, u Ulici Hrvatske Republike, kod Šetača, na Radiju Plus, Slavonskoj televiziji, s Osječkim Cannonsima, u tvrtci Abrakebabra, u Tvrđi, na glavnom osječkom trgTrgu Ante Starčevića, u Portanovi, u Overseas Expressu, u Donjem gradu, u Krstovoj ulici i Ulici Zmaj Jove Jovanovića, na Vijencu Murse, na Solarnom trgu, u Retfali, u Dječjem kazalištu, na mostu kod Željezničkog kolodvora, u Avenue Mallu, u Drvenparku, kod Kožare, u EuroDomu, na Europskoj aveniji, u Hrvatskom narodnom kazalištu, na Trgu slobode, na Autobusnom kolodvoru, u Javnoj vatrogasnoj postrojbi, na Bijelom mostu, na Promenadi, u Centru Ivan Štark, kod Zdenca, u tramvajima, u Slasti, u menzi STUCa, kod Šećeranskog zida, na bedemima kod Vodenih vrata, u OŠ Fran Krsto Frankopan, OŠ Mladost, na kružnom toku na Divaltovoj, u Dvorani Jug 2, u ZOO vrtu, u park na Sjenjaku, u vrtiću Dugine boje, kod Školjke, na Srednjiki, na Vijencu Ivana Meštrovića, u Gradskom vrtu s NK Osijekom, u nogometnoj akademiji Krpan-Babić, te u Hotelu Osijek. Upravo su djelatnici hotela ekipi pomogli u zahtjevnom, ali i iznimno atraktivnom ispisivanju slova uz pomoć svjetala u hotelskim sobama. 

"We Are Happy From Osijek" izazvala je veliko zanimanje Osječana, ističu Mira Sekereš i Igor Miličić: "Trebalo je samo krenuti, nakon toga danima telefon nije prestao zvoniti jer su građani sami preuzeli inicijativu. Na kraju nismo stigli snimiti sve što smo planirali, a u video nisu stali svi koji su snimljeni, no to sve otvara mogućnosti za neke nove, originalne osječke filmove. Osječani su dokazali da su ljudi velikoga srca koji na dobre inicijative reagiraju trenutno i bez zadrške. Ovaj video nastao je spontano, no u njega su utkani osmjesi svih generacija Osječana, sreća trenutka i radost života u Gradu na Dravi. Osijek zaslužuje svoje mjesto na globalnoj karti sreće, zajedno s više od 800 gradova iz više od 90 država, te zajedno s desetak gradova iz Hrvatske koji su se pridružili inicijativi. Hvala svima na idejama, spremnosti na sudjelovanju i na vašoj sreći", poručuju autori videa.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.