Hrvatski radio

Radio Osijek

Volim Hrvatsku - volim Osijek

02.12.2014.

12:51

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U tradicionalnoj akciji Hrvatske Turističke zajednice Volim Hrvatsku, gradska je Turistička zajednica dodala slogan – volim Osijek. Njome se nastoji promicati uljepšavanje okoliša, sadnja cvijeća i zelenila, balkona i prozora.

Tako je ove godine u akciji Turističke zajednica grada bio prijavljen velik broj Osječana koji su nastojali privući pozornost uređenim okućnicama, balkonima, pred vrtovima ukupnim dojmom. Komisija je početkom lipnja i krajem rujna obišla sve izabrane lokalitete i sinoć, u prigodi Dana grada Osijeka, proglasila najuspješnije. Ivka Mihaljević nagrađena je u kategoriji najljepših balkona, Helena Smiljan iz Josipovca  i Verica Nevistić iz Livane u kategoriji cjelovito rješenje, a Kata Kavain iz Osijeka za najljepši prozor. Članica žirija bila je viši predavač na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku na kolegiju oblikovanje krajobraza i dendrologija, prof. Alka Turalija. Naglasila je zadovoljstvo jer je vidljiv napredak. "Godina je bila izuzetno teška, s mogo kiše i štetočina, valjalo je znati prilagoditi se i zadržati dobru kondiciju biljaka. Raduje i to što je akcija prihvaćena i građani se uistinu trude uljepšati svoj okoliš", istaknula je Turalija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.