Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarske gradske vlasti kreću u provedbu treće faze projekta "Zaželi"

28.07.2022.

16:30

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Sudionici projekta "Zaželi"

Sudionici projekta "Zaželi"

Foto: Grad Vukovar / -

Grad Vukovar potpisao je danas ugovor za projekt "Pokloni mi osmijeh III,", a u okviru objavljenog poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Zaželi-program zapošljavanja žena- faza III u sklopu kojega će posao pronaći 31 teže zapošljiiva Vukovarka.

Iz vukovarske Gradske uprave tim su povodom izvijestili su kako je vrijednost treće faze projekta 1,5 milijuna kuna te je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima.

Projekt će trajati osam mjeseci, a zaposlenje će pronaći 31 pripadnica teže zapošljive skupine s područja grada Vukovara, na vrijeme do šest mjeseci te će pružati pomoć za 186 krajnjih korisnika.

Poziv Zaželi program zapošljavanja žena faza III nastavak je financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe, aktivnosti koje su se kroz dosadašnju provedbu pokazale vrlo uspješnima i nenadomjestivima u lokalnim zajednicama.

Ciljane skupine su dugotrajno nezaposlene žene, starije od 50 godina života s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, a koje su prijavljene u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok krajnje korisnike projekta čine osobe starije dobi i/ili nemoćne osobe, stoji u priopćenju.

Ugovor s ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o provedbi projekta Zaželi program zapošljavanja žena faza III u ime Grada Vukovara potpisao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.