Hrvatski radio

Radio Osijek

"Zlatne ruke" zlatnim obrtničkim rukama

02.07.2014.

13:36

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Među dobitnicima vrijednih priznanja Hrvatske obrtničke komore dodijeljenih u povodu Dana HOK-a i 20 godina obnovljenog rada niz je slavonsko-baranjskih obrtnika.

Najviša priznanja Zlatne ruke HOK dodjeljuje najzaslužnijim obrtnicima i institucijama koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija.
Ove su godine statuu „Zlatne ruke“ s poveljom za dugogodišnji uspješni rad u obrtu i iznimni doprinos razvoju hrvatskog obrtništva uz ostale dobili Toma Bošnjak, vlasnik Urarsko trgovačkog obrta iz Đakova,  Franjo Jovanić, vlasnik obrta Auto Franjo vučna služba – autoservis iz Županje, Valentin Majstorović, vlasnik obrta „Javni prijevoz Majstorović Valentin“ iz Požege te Branko Tkalčec, suvlasnik obrta „Zlatni klas Otrovanec“ za ugostiteljstvo, proizvodnju i usluge iz Otrovanca.
Plaketa „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem došla je u ruke Antonije Ranogajec, vlasnice obrta „Blažeković medičar i voskar“ iz Osijeka. Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je nagradu „Šegrt Hlapić“ najboljem učeniku strukovne škole Krešimiru Adžiću učeniku trećeg razreda koji se obrazuje za zanimanje kuhara u osječkoj Ugostiteljsko turističkoj školi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.