Hrvatski radio

Radio Osijek

"Press koncert" Đorđa Balaševića

03.09.2014.

22:28

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Neobičan potez Đorđa Balaševića- umjesto najavljene koferencije za novinare i najave koncerta na kojem će nastupiti u Osijeku 13. rujna održao nastup u Muzeju Slavonije koji je trajao punih 90 minuta.

Predstavnici medija i drugi uzvanici u atriju Muzeja Slavonije dobili su posebno iznenađenje- Balaševićev nastup uz pratnju stalnog suradnika, profesora Aleksandra Dujina na klaviru, u trajanju od sat i pol, što se za Đoletova mjerila smatra mini-koncertom. U svom je stilu Balašević "prošetao" kroz različite faze svojega života i karijere te izveo čak dio programa s kojim, pod nazivom "Kalendar mog djetinjstva", uspješno posljednjih godina gostuje po kazališnim i manjim koncertnim dvoranama. Uoči toga mini-koncerta novosadskog kantautora pozdravili su redom predstavnici organizatora - agencije Luminis i Udruge "Grupa građana" te Grada Osijeka, Studentskog zbora i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s kojima u suradnji i održava ovo gostovanje.

"Ispred više od 20 tisuća osječkih studenata pozdravljam gospodina Balaševića i izražavam posebno zadovoljstvo što će ovo njegovo gostovanje biti posvećeno isticanju važnosti obrazovanja. U tu svrhu u četvrtak, 4. rujna, točno u podne u Auli Magna Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku održat će se njegovo predavanje pod nazivom 'Kad sam prvi put pao u školi', na koje pozivam sve zainteresirane", pozvao je Dino Bičvić, predsjednik Studentskog zbora u Osijeku.

"Što se tiče koncerta 13. rujna u Tvrđi, jedva čekam nastupiti u tako lijepom prostoru i radujem se što će to biti moj doprinos kandidaturi Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture. Nakon toga ostat će jedna divna fotografija, na kojoj će čovječuljak na sceni biti tako sitan kao što je ispred tih nekoliko glava u publici, da se ne razbacujem ovdje nekim ciframa", najavio je Đole koncert pod nazivom "Pa, tamburama mangupi prepreče put", za koji je već prodano više od 7.000 ulaznica, a zbog velikog zanimanja organizatori su morali tiskati dodatne ulaznice.

Tomislav Levak, PR koncerta, također je podsjetio nazočne na još jedan poseban događaj uoči koncerta. Naime, u četvrtak, 4. rujna, točno u 12 sati u Auli Magna Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku Đole će održati predavanje namijenjeno u prvom redu studentima i srednjoškolcima, o važnosti obrazovanja, pod naslovom "Kad sam prvi put pao u školi". Ulaz je slobodan, zanimanje jako veliko, pa će vrata aule biti otvorena sat ranije, dakle u 11 sati. Nakon što se popuni svih 360 sjedećih mjesta ulaz više neće biti moguć osim, naravno, za predstavnike medija. 

 "PA, TAMBURAMA MANGUPI PREPREČE PUT"- ĐORĐE BALAŠEVIĆ

13. RUJNA 2014., TRG SV. TROJSTVA U TVRĐI         

Organizatori su priopćili kako su gotovo sve predviđene ulaznice već našle put do onih kojima su namijenjene. Đoletovi obožavatelji stižu ne samo iz Slavonije i Baranje, već i iz Novog sada, Zagreba, Makarske, Istre, Sarajeva, čak i iz Slovenije, Njemačke, Makedonije koji su organizirali dolaske autobusima u Osijeku. Dio posjetitelja izvedbe će pratiti iz posebnog Family Pit prostora pod nazivom „Neki novi klinci“, koji će zajedno s pripadnicima svojih obitelji, a organizatori su osigurali da i sami građani mogu nastupiti na koncertu. Naime, budući da Osijek i Novi Sad, kao dugogodišnji gradovi-suradnici, dijele i dugogodišnju tradiciju korza, tijekom izvedbe popularne Đoletove pjesme "Ljerka" (Korzo) s albuma "Dnevnik starog momka", kao sudionici koncerta građani će nastupiti na pozornici, u režiji Ivana Kristijana Majića i posebnoj koreografiji s podsjećanjem na 70-e godine prošloga stoljeća.

Najavu koncerta Đorđa Balaševića s današnje konferencije za novinare poslušajte u "Desetici" Radio Osijeka u nedjelju, 7. rujna, a priču s predavanje koje će održati osječkim studentima u emisiji "Brtva glave" u četvrtak, 4. rujna. Slušatelji će imati priliku i osvojiti posebne ulaznice za koncert Đorđa Balaševića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.