Hrvatski radio

Radio Pula

COWORKING PULA poduzetnički centar do 2023.

15.12.2021.

16:20

Autor: Tatjana Kaštelan

Predstavljanje budućeg COWORKING PULA poduzetničkog centra

Predstavljanje budućeg COWORKING PULA poduzetničkog centra

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija

U Puli je predstavljen budući suvremeni poslovni COWORKING centar, koji se provodi u sklopu ITU mehanizma za urbano područje Pula. Financira se najvećim dijelom iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

25 milijuna 331 tisuća i 400 kuna. Od čega se gotovo 18 milijuna 394 tisuće financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, ostatak financira Grad, čiji je ovaj prostor nekadašnje Mehanike, potom države, danas i vlasnik. Istarska razvojna agencija IDA, nakon 22 godine došla je do ključne točke – pred samu gradnju prvog velikog COWORKING poslovnog prostora. Riječ je o opremanju modernog poduzetničkog centra u samom središtu Pule. Do kraja tjedna građevinska dozvola, a uskoro kreće natječaj za izvođača radova, rekao je direktor IDA-e Boris Sabatti.


Opširnije poslušajte u nastavku.

Predstavljanje budućeg COWORKING PULA poduzetničkog centra

Ovaj strateški projekt Županije dodatni je zamah. Istra postaje ne samo destinacija već i poželjna moderna poslovna jezgra; župan Boris Miletić. Znanje je ključno. Ono je budućnost, a mi podržavamo razvoj i znanje, planovi se ostvaruju a planovi su i tu; pulski gradonačelnik Filip Zoričić. S jedne strane Patinaggio, preko puta park Nikole Tesle. Tisuću i pol četvornih metara, četiri etaže open space prostora s radnim jedinicama – uredima, dvoranama i networking zonama. Suvremeno opremanje i digitalizacija rada. Autor idejnog rješenja je Bruno Juričić.


COWORKING Pula bit će spreman za korištenje 2023. Pula će tada imati najsuvremeniji poslovni multifunkcionalni prostor na ovom području, kojim će upravljati djelatnici IDA-e. A sadašnje prostorije bit će za daljnji rad inkubatora, start-upova, mladih poduzetnika, jer su potrebe velike.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Županijski dnevnik Radio Pule

Glavna informativna emisija HRT-a Radio Pule od ponedjeljka do subote u 16 sati donosi vijesti i aktualnosti iz Istarske županije, zemlje i svijeta. Županijski dnevnik sadržava i pregled kulturnih i sportskih zbivanja te vremensku prognozu.

Poslušajte u Slušaonici