Hrvatski radio

Radio Pula

HGK Županijska komora Pula: Računovodstvena srijeda otvorila panel raspravu u ovoj važnoj struci

25.01.2023.

16:13

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

U HGK Županijskoj komori Pula održana Računovodstvena srijeda

U HGK Županijskoj komori Pula održana Računovodstvena srijeda

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

U Županijskoj gospodarskoj komori u Puli održana je panel rasprava naziva Računovodstvena srijeda. Okupili su se brojni predstavnici ove struke važne za svaki poslovni sustav. Otvorena su brojna pitanja, razmijenjena iskustva te poslane važne poruke cijelom gospodarstvu.

Računovodstvena srijeda okupila je prvenstveno stručnjake iz tog područja, i raspravile su se aktualne teme. Anela Bušljeta sudjelovala je u ime Udruženja računovođa HGK i kao direktorica riječke Personele te istanula kako se intenzivno radi na jačanju i umrežavanju struke koja je još uvijek, premda ključna, malo cijenjena.


Poduzetnik, menadžer, direktor, niti jedan ne može bez dobrog računovođe, kaže Gordana Deranja, predsjednica Uprave Tehnomont grupe. U ime svog obrta Sinapsa sudjelovala je i predsjednica Društva psihologa Istre Vanja Prvulović i istaknula važnost te struke u smislu osobina, poslova i odabira radnika. Okupljamo računovođe, ali i šaljemo poruku svim gospodarstvenicima o važnosti struke ključne za svaki sustav, ističe Koraljka Vitasović iz Županijske gospodarske komore Pula.


Održana je izuzetno korisna panel rasprava. Korak je to dalje umrežavanju i jačanju računovođa, te svakako vrednovanju, jer kod nas unatoč važnosti, ova struka još nema status koji zaslužuje. No, na dobrom je putu da to ostvari.


U nastavku poslušajte reportažu s Računovodstvene srijede u Puli. A uskoro i širu reportažu u Razvojnom kodu Tatjane Kaštelan.

U Puli održana Računovodstvena srijeda - HGK Županijska komora Pula - 25.1.2023.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici