Hrvatski radio

Radio Pula

Promocija monografije 'Medicinska škola Pula - 65 godina obrazovanja zdravstvenih djelatnika (1956.-2021.)' u Svetim srcima

03.02.2022.

16:59

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Ravnatelj Medicinske škole Pula Ivan Žagar

Ravnatelj Medicinske škole Pula Ivan Žagar

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

U petak, 4. veljače, bit će predstavljena monografija 'Medicinska škola Pula – 65 godina obrazovanja zdravstvenih djelatnika (1956.-2021.)', triju autora Sare Žerić, Igora Jovanovića i Milana Radoševića te idejnog začetnika Ivana Žagara. Time će izložba o Školi postavljena tim povodom u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca, biti zatvorena. Online predstavljanje monografije moći će se pratiti uživo na službenim web stranicama www.medicinskaskolapula.hr, a sve će događati u pulskim Svetim srcima od 19 sati.

Na monografiji 'Medicinska škola Pula – 65 godina obrazovanja zdravstvenih djelatnika (1956.-2021.)' radilo se dvije godine, a ideja je to ravnatelja Medicinske škole Pula Ivana Žagara. Uz autore Saru Žerić, Igora Jovanovića i Milana Radoševića, koji je i glavni urednik edicije, bilo je tu puno suradnika, zaposlenika, bivših učenika, koji su doprinijeli svojim informacijama i fotografijama. Knjiga je trag to dugogodišnjeg obrazovanja kadra za medicinski sustav Istre i velik je doprinos Školi i cijeloj društvenoj zajednici.


U nastavku poslušajte Razvojni kod; razgovor s glavnim urednikom monografije Milanom Radoševićem te s ravnateljem Medicinske škole Pula Ivanom Žagarom.

Monografija u povodu 65. obljetnice Medicinske škole Pula

Godine 1956. bila je to viša škola, pokrenuta u Puli, u kojoj su se najprije školovale više medicinske sestre. Tri su je generacije pohodile pa je 1959. osnovana Medicinska škola Pula u srednjoškolskoj formi, kakva postoji i danas.

Glavni urednik monografije Milan Radošević gost Tatjane Kaštelan

Glavni urednik monografije Milan Radošević gost Tatjane Kaštelan

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Podsjetimo, u Puli je ovih dana svečano otvorena nova Medicinska škola, najsuvremenija obrazovna ustanova na Poluotoku i najznačajnija kapitalna investicija koju su zajednički financirali Grad Pula i Istarska županija sa 61,7 milijuna kuna.


Nova zgrada prostire se na četiri tisuće četvornih metara, višefunkcionalna je, moderno opremljena za kadar koji može nastaviti na Studiju sestrinstva u Puli. Danas 340 a kapacitet je 440 učenika. Dva razreda medicinskih sestara, jedan fizioterapeutskih tehničara, već su obrazovane generacije primalja, a u planu je vrlo skoro smjer zubnih tehničara, kaže ravnatelj Ivan Žagar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici