Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli konferencija 'Suradnjom STEM udruga i poslovnog sektora do dodane vrijednosti za održivi razvoj društva i gospodarstva'

26.06.2023.

17:08

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Helga Može u programu HRT Radio Pule najavila konferenciju

Helga Može u programu HRT Radio Pule najavila konferenciju

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva sutra na konferenciju o temi 'Suradnjom STEM udruga i poslovnog sektora do dodane vrijednosti za održivi razvoj društva i gospodarstva'. Riječ je o projektu što ga Zaklada realizira u suradnji s Istarskom razvojnom agencijom, IDA-om, i partnerima na projektu 'STEM udruga za popularni STEM'.

U sklopu Konferencije, koja će se u utorak održati od 9 do 12:30 u Centru za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije pri Zajednici tehničke kulture Pula, bit će održan i okrugli stol naziva 'Pogled u budućnost: Izazovi i prilike za suradnju STEM udruga i gospodarstvenika', najavljuje upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Može. Pozivaju se svi zainteresirani u Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije (CPZI,) pri Zajednici tehničke kulture Pula te vezani novoopremljeni Znanstveni vrt na adresi Uspon Franje Glavinića 3 u Puli.


Konferencija se organizira s ciljem povezivanja sektora gospodarstvenika sa STEM udrugama u Istarskoj županiji te će o aktualnoj situaciji, kao i izazovima i prilikama za razvoj u navedenim segmentima govoriti predstavnici značajnih tvrtki poput Arena Hospitality Grupe, Infobipa, Aquariuma Pula, Motortech Consultinga, potom inovatora, STEM udruga, akademske zajednice kao i potpornih institucija. Sudjelovanje na konferenciji besplatno je za sve, a prijava je obavezna iz organizacijskih razloga. Sve informacije su na internetskim stranicama Zaklade.


Ukupna vrijednost projekta 'STEM udruga za popularni STEM' je 326.766,42 EUR, od čega je 277.751,46 EUR sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda dok preostali dio osigurava Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.


U nastavku poslušajte razgovor s upraviteljicom Zaklade Helgom Može.

Razgovor s Helgom Može uoči Konferencije 'Suradnjom STEM udruga i poslovnog sektora do dodane vrijednosti za održivi razvoj društva i gospodarstva' - 26.6.2023.

Županijski dnevnik HRT Radio Pule - 26.6.2023.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici