Hrvatski radio

Radio Pula

12. 'Hand Made Fest' u Puli

17.10.2014.

11:36

Autor: Klara Dujmović, Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskom Domu hrvatskih branitelja otvoren je 12. Festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna 'Hand Made Fest'. Što se sve uz pomoć mašte i kreativnosti može napraviti može se pogledati u Puli na Festivalu ručnih izrada, maštovitosti i dizajna. Riječ je festivalu kojeg organizira Udruga Razvoj, a okupio je brojne izlagače iz cijele Hrvatske.

Ana Zlatić je u Pulu stigla iz okolice Zagreba. Ovdje predsatvlja svoje krpne lutke. Izrađene su u potpunosti od prirodnih materijala, kojeg, kaže, plastični proizvodi nisu potpsinuli.

Uz promociju i prodaju, na sajmu se održavaju i kreativne radionice. Tako se može vidjeti kako nastaju ukrasni predmeti ili posuđe od gline. To demonstrira  Robi Šušanj  iz Jurdani.

Svoje umjeće i kreativnost na sajmu predsavlja 200-njak izlagača; slobodnih umjetnika, rukotvoraca, hobista, prerađivača bilja i tradicionalne hrane.

Što se sve valstitim rukama može učiniti posjetitelji mogu pogledati tijekom vikenda. Ulaz na sajam, te sve radionice i promocije su besplatne.

Ovogodišnji festival okuplja više od 200 izlagača - slobodnih umjetnika, rukotvoraca, hobista, proizvođača suvenira,  tradicionalne hrane i pića, aranžera. Održat će se i dvadesetak kreativnih radionica te promocija izrade.

Sajam traje do nedjelje, ulaz je besplatan.

Više možete poslušati u tonskom prilogu, a u nastavku i razgovor s organizatoricom Lelom Blekić

Također, pogledajte galeriju slika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.